Відновлена школа в Бородянці досі не відкрита: батьки обурені затримками

Місцева влада обіцяли прискорити ремонтні роботи.

Школа в Бородянці на вулиці Центральній зазнала значних руйнувань під час російської окупації. Відновити її взялася Литва, і не лише допомогла відбудувати й укомплектувати заклад, а й з нуля звести сучасне укриття. Бюджет проєкту вже “Литовсько-Українського ліцею №1” становить майже 8 мільйонів євро. Однак навчатися у відбудованій школі учням місцева влада поки що не дозволяє.

Після весняних канікул діти й педагоги думали, що повернуться до відновленої школи, проте їх туди не пустили. Чому – не знає навіть директорка навчального закладу. Обурені люди прийшли до першого заступника селищного голови. Дмитро Негреша пояснює, що школу не відчиняють, бо вона не дороблена.

“Об’єкт мають здати в експлуатацію. Є норми. Просто так взяти обʼєкт, відкрити й запустити дітей не можна”, – каже він.

В адміністрації пояснюють, що потрібно ще провести певні роботи. А от батьки зляться, що довго це робиться. Кажуть, контролюють, скільки робітників ходить до школи. І ходить мало.

“Що це не так – батьків ведуть на екскурсію до школи. Будуть дивитися, що змінилося за останні 10 днів. Бо саме 10 днів тому знімальній групі ТСН демонстрували обсяг невиконаних робіт. Тоді бідкалися, що у спортзалі нема розмітки. Вже є. І що в тематичних кабінетах ще не все підключено”

Коли підрядник здасть об’єкт, у селищній раді ще не знають. Але вже обіцяють – учні підуть сюди вчитися точно не з першого вересня, а раніше.